*snörvel*

Jag HATAR att vara förkyld. Kan man bli mer oattraktiv än när man är förkyld? (nu pratar jag ju om vardagliga sjukdomar här...)


Jag menar till exempel saker som:

1. Näsan rinner
2. Man andas med öppen mun och ser ut som en total nolla under hela dagen, vilket resulterar i:
3. Torra läppar
4. Man bli i regel också: Gnällig och tycker extremt synd om sig själv
5. Glåmig- vem fan orkar sminka sig när man ändå ligger hemma framför teven

Läste lite på wikipedia om detta. I brist på annat att göra...


Förkylning
är den vardagliga, sammanfattande benämningen på infektioner som drabbar de övre luftvägarna och näsans slemhålor. Akut viral nasopharyngit är det vetenskapliga namnet. (haha, kanske man ska säga i fortsättningen, så tror folk man faktiskt kan saker! Eller så tror de att man bär på en mystiskt dödlig sjukdom... ...Kanske nöjer mig med att säga att jag är förkyld i alla fall.)

 

Förkylning orsakas vanligen av rhinoviruset. (låter som en noshörning *rhino* Det vill man ju INTE ha i näsan)

Vanliga symptom är öm hals, rinnig näsa, täppt näsa, nysningar och hosta. Ytterligare symptom kan vara ögoninflammationmuskelsmärtatrötthethuvudvärk, muskelsvaghet och minskad aptit. (Hade ju vart fantastiskt, ur den synpunkten kanske man skulle försöka vara förkyld i en sisådär två månader så kanske man är redo för beach 2010?! ^^)


 


Nu ska jag faktiskt sätta mig framför teven ( har faktiskt inte gjort det än idag... Måste kurera mig. Jag bjuder på en sketch från Galenskaparna för att matcha temat i dagens miserabla inlägg.



RSS 2.0